24.12.2011

24. december

24. december - bagværk, borgmestermirakler og forlænget ferie.




Nå, men måske ender det hele godt alligevel..
Bedst som vi sad og små sørgede (Jeg spillede tetris på min mobil, moster Ellen hulkede som besat og Villads forsøgte at regne et eller andet, vedrørende kager, ud), lød der et myndigt bank på den rådne gamle trædør. 
Mig og Villads skulle lige til at skændes om hvis tur der var til at rejse sig, da vi kunne høre en pigestemme og Villads farede op. Han så ud som om, at han han koncentrerede sig om at se 'cool' ud, men da borgmesterens ansigt kom til syne bag døren, gispede han højlydt og så ud som om han var blevet dømt til døden.
Efter en meget formel introduktion, fik Villads mælet tilbage igen, og bød borgmesteren indenfor, bag ham listede hende der bager-kosten ind. 
Det viste sig, at hun var blevet vildt begejstret, da Ville dagen før havde givet hende en af Ellens skod-kringler. Hendes far, borgmesteren, havde åbenbart spenderet det meste af året på at lede lige netop de kringler. Han havde smagt dem, hos præsten sidste år, og havde ikke kunne leve uden. Det var åbenbart lige præcis dem der skulle imponere alle hans vold gamle venner, som var vilde efter gamle kager og lignende. Christiane, bagerpigen, fortalte at hendes tossede gamle far, kunne blive lidt besat når der endelig var noget han var tilfreds med.
Da Christiane havde overbragt nyheden om de fundne kringler, til sin far, var der blevet stor jubel på borgmestergården - den var dog hurtigt blevet afløst af højlydt gråd (borgmesteren var julestresset, og orkede simpelthen ikke mere), da Christiane fortalte at biksen var lukket ned pga. tvangsauktion.
Nu var borgmesteren jo en handlekraftig mand, som straks næste morgen kontaktede egndommægleren og betalte skødet - og her stod han så. Det eneste han ville have til gengæld var en gigantisk portion kringler, så han kan imponere de andre pensionister. Problemet er bare, de skal leveres i overmorgen, og kan umuligt blive færdige uden min og Villes hjælp..

- mon ikke man kunne lokke sine forældre til at forlænge vores ferie på skod-øen - bare en smule?

1 kommentar:

  1. Jeg er glad for det hele endte godt! :) Tak for en fin julekalender.

    SvarSlet